Wat zijn geschikte tassen voor jonge meiden?

Welke schooltas kies ik voor mijn dochter?

Het is weer zover; het nieuwe schooljaar is weer in zicht en dan kan het gevecht over de schoolspullen weer beginnen. Ouders willen alles kwalitatief goed en de kinderen willen natuurlijk dat alles in de smaak valt bij vriendjes en vriendinnetjes. Vooral met een dochter kan het een flink gevecht worden welke schooltas het meest geschikt is om mee te nemen naar school. Die trendy zwarte handtas of stoere schoudertas die dochterlief op internet heeft gezien, zijn die wel geschikt als schooltas? Moet het niet een degelijke rugzak zijn, met goede rugsteun en genoeg plek voor alle boeken? Een ouder is bezorgd over het welzijn van het kind, maar een kind is vooral bezig met de indruk die het op zijn klasgenoten achter laat en dus is een goede tas eentje die de middenweg tussen deze twee wensen bewandeld.

Trendy damestas

Niet elke damestas is natuurlijk geschikt om boeken en andere schoolspullen in mee te nemen, maar zeker als de scholier al meer ervaring heeft op school en boeken in een kluisje achter kan laten kan een stevige schoudertas prima mee naar school. Zorg daarbij voor een stevige bodem, genoeg ruimte voor boeken, broodtrommel en eventueel een laptop. Zorg ook dat de tas goed afgesloten kan worden en waterdicht is, want een scholier zal op de fiets alle soorten weer wel tegen komen en je wil natuurlijk wel dat de boeken een regenbui kunnen overleven.

Of toch een rugzak?

Ook lederen rugzakken, die prima als dames schooltas dienst kunnen doen, beginnen steeds meer in de mode te komen. Deze zijn vaak wel iets kleiner dan de grote bekende rugzakken, maar het gewicht is daarbij wel beter over het lichaam verdeeld. Ook hier is het weer belangrijk dat goed wordt gelet op de sluitingen van de tas en of hij waterdicht is, maar verder is er geen verschil met een ander soort tas.

Er zijn verschillende opties, maar kwaliteit en stevigheid zijn wel de meest belangrijke punten waar de ouder op moet letten. Dochter zal wel zorgen dat het uiterlijk van de tas precies is wat zij wil, precies waar haar klasgenoten van op zullen kijken. Zo krijgen moeder en dochter beide hun zin in de keuze van de tas, zonder dat er aan beide kanten concessies gedaan hoeven te worden. Twee gelukkige partijen, tenminste tot volgend jaar zomer als hetzelfde gevecht weer overnieuw begint.