Een nieuwe kinderkamer. Welk kinderbed kies je?

En dan is het ineens zo ver. Je kindje is officieel geen baby meer. Dus wordt het tijd om de kinderkamer eens flink aan te pakken. Maar welke meubels kies je? En welk kinderbed? Er is een enorm aanbod, maar welk kinderbed past het best bij jou en je kind? En vergeet ook het thema van de kinderkamer niet. Een kinderbed moet daar naadloos inpassen. Anders gaat net je hele thema de mist in en dat zou zonde zijn van al je harde schilder- en behangwerk.

Een kinderbed voor iedere kinderkamer

Een kinderbed uitzoeken klinkt gemakkelijker dan het is. Je moet met zoveel factoren rekening houden. Wat vind jij mooi, welk bed heeft de voorkeur van je kind? Moet er ook gespeeld kunnen worden? Moet er ruimte zijn om spullen op de bergen? Is het bed gemakkelijk af te halen en weer op te maken? Is het bed veilig genoeg? Welke kleur koop je? Welk thema heeft je kinderkamer? Allemaal punten om rekening mee te houden. Je kunt er van uit gaan, dat je toch wel even moet gaan zitten om het perfecte kinderbed te vinden. Maar als je het dan eenmaal gevonden hebt, dan is de dag al snel aangebroken dat jouw kind naar het grote bed kan verhuizen. En dat is natuurlijk wel iets om naar uit te kijken.
Kinderbed

Welk kinderbed kies ik?

Denk jij bij een kinderbed nog aan een ledikant? Nou, think again. De keuze is veel groter dan toen jij voor het eerst naar een groot bed mocht. Je kunt tegenwoordig kiezen uit zoveel opties. Er zijn kinderbedden die ook als bank gebruikt kunnen worden. Daar kan je dochter lekker tutten en thee drinken met haar vriendinnen. Je kunt ook kiezen voor een kinderbed dat er uit ziet als een race- of brandweerwagen. Jouw kleine man zal daar ontzettend van genieten. Spelen en slapen op dezelfde plek, wie heeft het? Ook kinderbedden die vermomd zijn als boomhut of tent zijn verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een hoogslaper met bergruimte of een gewoon bed met een extra matraslade. Wanneer je meerdere kinderen op een kamer wilt laten slapen is een stapelbed natuurlijk ideaal.

Een kinderbed voor jouw kind

Wanneer je je gaat oriƫnteren op kinderbedden zul je zien dat je steeds weer op andere dingen gaat letten. Maar lekker veilig slapen blijft natuurlijk het belangrijkst. Bij veel kinderbedden kun je ook een uitvalbescherming toepassen. Die je, wanneer je kind wat groter is, gemakkelijk kunt verwijderen.