Retro loopauto: spelenderwijs leren lopen

We willen allemaal niets liever dan onze kinderen een stukje meegeven van onze eigen herinneringen. Een moeder leerde ooit koken van zijn eigen moeder en wil datzelfde gevoel aan haar eigen dochter meegeven, in de hoop dat zij dezelfde gerechten met zoveel liefde eet als je zelf ooit deed na een lange dag op school. Een vader leert zijn zoon dezelfde trucjes bij het voetballen zoals hij leerde van zijn vader, en een ouder legt aan zijn kind uit welke ezelsbruggetjes zij zelf van hun ouders leerde als het huiswerk wat moeilijk gaat. Om deze reden zijn veel ouders er ontzettend blij mee dat retro weer terug in stijl komt. Zo kunnen ze hun kinderen omringen met dezelfde dingen als ze zelf altijd zo blij van werden. Dit kan bijvoorbeeld met een retro loopauto.

Waarom een retro loopauto?

Als je leert lopen leer je hoe je zelf de wereld ontdekt. Letterlijk en figuurlijk op je eigen benen staan. Dit proces kan heel wat opgeleukt worden met een retro loopauto. Door middel van een loopauto leert een kind spelenderwijs lopen, vaak zonder het zelf door te hebben. Dit is ook voor een ouder vaak leuk om te zien, omdat het kind duidelijk plezier heeft aan het proces – met minder vallen en opstaan. Door een retro loopauto aan te schaffen voor uw kind geeft u het dit plezier en geeft u het tegelijkertijd een stukje mee van uw eigen jeugd. Het retro design is de laatste jaren naar de achtergrond verdwenen en vervangen voor meer moderne ontwerpen die lijken op de auto’s die tegenwoordig elke straat en weg vullen. Maar omdat het retro design zo werd gemist begint deze een comeback te maken en zijn juist de ontwerpen die u als ouder mist weer verkrijgbaar – zodat u uw kind een stukje mee kan geven van uw eigen jeugd.

Soorten retro loopauto

Net zoals er oneindig veel soorten, maten, kleuren en ontwerpen auto’s zijn, geldt datzelfde voor een retro loopauto. Het design van een gemiddelde retro loopauto bestaat vaak uit een soort cilinder vormig lichaam, omhoog gericht aan de voorkant, met 4 grote ronde wielen. Een groene, gele, paarse, rode of oranje retro loopauto – alles wat je maar kan verzinnen is te verkrijgen. Een retro loopauto kan met speciale designs worden gemaakt zoals vlammen aan de zijkant, een brandweerauto design, een vliegtuig of een trein, enzovoort. Zo is er dus voor ieder kind met uitlopende smaken wel een geschikte retro loopauto te vinden.