Uiterlijk word steeds belangrijker voor jonge meiden: haartips

Je dochter begint in haar pubertijd steeds meer aan haar uiterlijk te werken. Voor jonge meiden is het belangrijk om er goed uit te zien. Ze gaan elkaar steeds meer vergelijken met leeftijd genootjes en willen er altijd mooi uit zien. Het begin met make-up en kleding. Steeds gaan ze een stapje verder. Als ouder zijnde is het belangrijk om je dochter hierin te begeleiden door uit te leggen hoe alles werkt. Wat moet je wel doen en welke make-up kan je beter niet gebruiken. Zorg ook voor veilig gebruik van alle materialen die erbij komen. Een van de meest voorkomende ongelukken gebeurd namelijk met een stijltang. Met een stijltang kun je je haar prachtig stylen natuurlijk waardoor je er netjes en verzorgd uit komt te zien. Veel jonge meiden maken dan ook gebruik van een stijltang om hun haar mooi in model te krijgen. Hieronder willen we enkele tips geven om er voor te zorgen dat je een optimaal resultaat krijgt als je je haar gaat stylen. Bovendien krijgt het haar toch wel wat te verduren als je met een stijltang aan de gang gaat.

Goede kwaliteit stijltang

Als je je haar gaat stylen met een krultang, föhn of stijltang, zorg er dan voor dat je een apparaat koopt van redelijke kwaliteit. Het hoeft echt niet de duurste te zijn, maar goedkoop kan vaak van slechte kwaliteit zijn. Zo heeft een goede stylingtang verschillende temperatuur standen om ervoor te zorgen dat de warmte goed wordt verdeeld. Kijk ook naar een stijltang die automatisch uitgaat. Want men vergeet vaak de stekker uit te trekken wanneer ze klaar zijn. Zeker vroeg in de ochtend heb je grote kans dat ze het vergeten. Het is dan ook aan te raden om altijd eerst goed de gebruiksaanwijzing te lezen als je je haar gaat stylen. Als je een föhn gebruikt, zet hem dan op een zo laag mogelijke stand. Het duurt dan wat langer, maar nat haar beschadigt sneller dan droog haar. Houd altijd voldoende afstand tussen de föhn en het haar.

 Bescherm je haar

Als je echt een heel ander soort kapsel wilt hebben dat indruist tegen de natuurlijke val van je haar, is het verstandig om naar een kapper te gaan, die weten precies hoe ze je haar in model moeten krijgen zonder dat het haar al teveel beschadigt. Als je dun haar hebt moet je extra voorzichtig te werk gaan met een föhn of stijltang, omdat dun haar kwetsbaarder is dan dik haar. Behandel dun haar bijvoorbeeld met een stylingsproduct waar siliconen aan zijn toegevoegd. Zo kun je je haar beschermen tegen de warmte die ontstaat bij het stylen.