Verjaardagskaarten sturen ouderwets? Echt niet!

Verjaardagskaarten sturen komt weer helemaal terug. Het blijft ook leuk om te doen. En het blijft ook leuk om veel verjaardagskaarten te ontvangen. Verjaardagskaarten zijn toch veel persoonlijker dan een berichtje op Facebook of een snel WhatsAppje. En daarbij komt ook nog, mensen vinden het fijn om te weten dat er op hun dag écht aan hun gedacht wordt. En niet alleen maar omdat Facebook aangeeft dat iemand jarig is.

Verjaardagskaarten sturen bij speciale verjaardagen

Wordt je nichtje 16? Stuur haar dan leuke verjaardagskaarten speciaal voor haar sweet 16. Wordt je buurjongen 18? Stuur hem een leuke kaart. Ook 21, 30, 40, 50, 65, enzovoort zijn nèt wat meer bijzonder dan alle tussenliggende verjaardagen. Juist voor die verjaardagen kun je eens flink uitpakken door bijvoorbeeld een maxi kaart te sturen. Met of zonder cadeautje aan de binnenkant. Dat mag je natuurlijk zelf bepalen. Al zijn bioscoopbonnen of andere cadeaubonnen een leuk presentje in een verjaardagskaart als je iemand niet “live” kunt gaan feliciteren.

Verjaardagskaarten sturen als onderdeel van het cadeau

Verjaardagskaarten sturen kan ook onderdeel zijn van het cadeau. Zo heb ik, toen ik 10 werd, twee weken lang iedere dag een kaart gekregen van mijn oom en tante. Zij vonden 10 een bijzondere verjaardag en wilden me goed in het zonnetje zetten. Op alle verjaardagskaarten stond een stukje van een raadsel. En wanneer ik op mijn verjaardag de oplossing van het raadsel gaf mocht ik mijn cadeau uitpakken. Ik weet nog dat ik het boek Matilda kreeg, van Roald Dahl. Kun je nagaan wat een indruk verjaardagskaarten kunnen maken op iemand!
Verjaardagskaarten

Verjaardagskaarten voor kinderen

Vooral kinderen kunnen erg blij worden wanneer ze een verjaardagskaart ontvangen. Het is toch een soort van cadeautje in de brievenbus. Je kunt de kaarten die je via de site koopt nog personaliseren. Schrijf er een klein gedichtje in. Of plak er wat plaatjes in van de favoriete superheld van de ontvanger. Ook kun je jouw kinderen de kaart en de envelop laten versieren voor deze op de bus gaat. Zo maak je de toch al bijzondere kaarten nog meer speciaal.

Kaarten in verschillende talen

Helemaal voor kinderen die net kunnen lezen is het leuk als ze hun eigen kaarten kunnen lezen. Kies in dat geval dus voor een kaart die gewoon een Nederlandse tekst heeft. Wanneer de kinderen Engels leren op school kun je natuurlijk overgaan op kaarten met een Engelse tekst op de voorkant en aan de binnenkant.